Binnen ons huisartsencentrum hebben we verschillende disciplines, wij geven hier u wat informatie over.
Aan de telefoon:
Aan de telefoon krijgt u vaak een doktersassistente of medisch student aan de telefoon. En soms treft u het en zit de huisarts mee te bellen.
Het is belangrijk dat diegene die u aan de telefoon krijgt een zo goed mogelijke inschatting kan doen van uw klacht om zo ook de juiste afspraak met u te kunnen maken. Dat betekent soms veel vragen. Wij begrijpen dat dit niet altijd leuk is, echter voor ons wel noodzakelijk om een juiste urgentie aan uw vraag te kunnen koppelen. U hoeft natuurlijk niet altijd antwoord te geven, echter dan is inschatten van uw vraag lastig en kan het zijn dat we de urgentie van uw vraag niet kunnen inschatten en u niet “snel” een antwoord kunnen geven.
Op het spreekuur voor uw chronische zorg:
Wij hebben in de praktijk 3 verschillende disciplines praktijkondersteuner
- Praktijkondersteuner Somatiek
- Praktijkondersteuner GGZ
- Praktijkondersteuner Ouderenzorg
POH – Somatiek
Deze praktijkondersteuner begeleidt patiënten met een lichamelijke chronisch aandoening, zoals diabetes mellitus, astma/COPD en hart- en vaatziekten.
De taken van een praktijkondersteuner kunnen per huisartsenpraktijk anders ingevuld zijn. De praktijkondersteuner kan onder meer voorlichting geven over de ziekte, de patiënt begeleiden bij medicatiegebruik en veranderingen in de leefstijl en controleonderzoeken uitvoeren.
POH – GGZ
De praktijkondersteuner ondersteunt de huisarts bij de begeleiding en behandeling van patiënten met psychische, psychosociale of psychosomatische problemen.
POH – Ouderenzorg
De praktijkondersteuner zorgt voor ondersteuning, begeleiding en de organisatie van zorg voor de oudere patiënt. De POH-Ouderen werkt naast de huisarts in de zorg aan kwetsbare ouderen, om zo mogelijk crisisopname te voorkomen en bij te dragen aan de juiste zorg op de juiste plek.