Laatste nieuws

Rechtenvrije foto van een mondkapje van Anshu A via Unsplash.
Verklaring van de huisarts

Op dit moment zien we een toename van het aantal patiënten dat een verklaring van de huisarts wil.

Rechtenvrije foto van een naald van Markus Spiske via Unsplash.
Update vaccinaties tegen Covid

Op dit moment is er nog erg veel onduidelijk over de vaccinatie tegen covid19.

Huisarts K. Duiser herstellende

Zoals u weet zijn wij een lerende organisatie, en daarom zullen haar eerste werkzaamheden vooral liggen bij de begeleiding van onze medewerkers en studenten.

Rechtenvrije foto van een stethoscoop via Unsplash van Bill Oxford.
Vacature: Doktersassistente

Vacature: Doktersassistente. Wij zoeken zo spoedig mogelijk een (ervaren) doktersassistente voor 25,5 tot 34 uur per week.

Rechtenvrije foto van studenten via Unsplash van Tay Media.
Vacature: Student Geneeskunde

Vacature: Student Geneeskunde. Wij zoeken zo spoedig mogelijk een student geneeskunde voor Huisartsencentrum Pniël.

Rechtenvrije foto van een arts en een laptop van het NCI via Unsplash.
Afwezigheid huisarts K. Duiser

Door omstandigheden zal huisarts K. Duiser de komende tijd niet fysiek aanwezig zijn. Dat betekent dat zij geen spreekuur doet.

Rechtenvrije foto waarop iemand een vaccinatie krijgt toegediend.
Grote tekorten aan griepvaccinaties in Nederland

Door grote tekorten landelijk zal het dit jaar via ons NIET mogelijk zijn om als niet geïndiceerde patiënt een vaccinatie te krijgen.

Covid 19 maatregelen – September 2020

Covid 19 maatregelen – September 2020: Voor ons staat uw gezondheid nog altijd op de eerste plaats. Lees hier onze maatregelen.

Foto van Nuray Erceyes.
Physician Assistant in opleiding

Mijn naam is Nuray Erceyes. In de huisartsenpraktijk ben ik sinds september 2020 werkzaam als Physician Assistant in opleiding. Na 4 jaar ervaring te hebben opgedaan op de spoedeisende hulp in het Bovenij ziekenhuis, heb ik de overstap gemaakt naar de huisartsenpraktijk. Het brengt mij dichterbij de mensen en maakt een meer persoonlijk contact mogelijk. Omdat het beroep van een…

Foto van Mathijs Royé.
Nieuwe uitdaging Mathijs Roijé

Per augustus 2020 zal ik niet meer werkzaam zijn bij Huisartsencentrum Pniël. Hoewel ik hier met veel plezier werk wacht mij een nieuw uitdaging. Begin 2021 neem ik zelf een huisartsenpraktijk over in Lochem, wie kent het niet….?

Rechtenvrije foto van een arts en een laptop van het NCI via Unsplash.
Vanaf 1 juli inzage in uw eigen dossier

Vanaf 1 juli 2020 heeft u als patiënt recht op inzage in uw eigen dossier. Wanneer u het patiënten portaal heeft laten activeren kunt u dit direct doen.

Rechtenvrije afbeedling van bloesem door Anthony Delanoix via Unsplash.
Hooikoorts of Corona?

Hoe weet je of je hooikoorts hebt of COVID-19 (coronavirus). Kijk naar de overeenkomsten en de verschillen in het filmpje.  

Rechtenvrije afbeelding van de UN via Unsplash voor bekendmaking telefoonnummer coronatest.
Landelijk telefoonnummer coronatest

Vanaf 1 juni 2020 kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, bellen naar het nummer 0800 – 1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur. Voor het afnemen van de testen hebben GGD’en ruim 80 teststraten…

Rechtenvrije afbeelding van het coronavirus via unsplash horende bij het artikel over afspraken maken de huisarts tijdens de coronacrisis.
Kunt u naar de huisarts tijdens de coronacrisis?

U bent niet de enige met de vraag: “Kan ik naar de huisarts tijdens de coronacrisis?” Huisartsen staan klaar om mensen met gezondheidsklachten te helpen.

Rechtenvrije foto van het coronavirus door CDC via Unsplash ivm de Covid 19 maatregelen.
Covid 19 maatregelen – Mei 2020

Vanaf heden zal de zorg in de praktijk langzaam weer wat meer op gang gaan komen. Lees meer over onze Covid 19 maatregelen.

Foto van Lennaert Renwarin.
Renwarin afgestudeerd huisarts!

Vanaf heden is onze huisarts in opleiding Renwarin afgestudeerd huisarts! De komende 7 maanden zal hij nog werkzaam zijn bij ons.

Rechtenvrije afbeelding van Covid 19 virus door CDC op Unsplash.
Covid 19 maatregelen – Maart 2020

Wij zullen maatregelen moeten nemen om het Corona-virus zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Lees meer over onze Covid 19 maatregelen.

Rechtenvrije foto van Mattea Fusco via Unsplash van thermometer die 37 graden aangeeft.
Corona in Nederland

Wanneer heb je kans op het nieuwe coronavirus (COVID-19)? Als je in Nederland verkouden bent of longklachten hebt, hoef je je meestal geen zorgen te maken dat je het nieuwe coronavirus hebt. De kans is veel groter dat je gewoon griep hebt of een ander verkoudheidsvirus. Neem telefonisch contact op met je huisarts of de lokale GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst als…

Rechtenvrije foto van iemand met een tablet door Tyler Franta via Unsplash.
Een nieuwe online patiënten omgeving.

Per 1 januari 2020 stappen wij over op een nieuwe online patiënten omgeving. Binnen deze omgeving is het straks heel makkelijker om; Afspraken te maken Herhaalrecepten aan te vragen Een online consult aan te vragen Deze omgeving is nóg beter beveiligd. Inloggen kan straks alleen nog na het invoeren van een code die u via SMS toegezonden krijgt. Uiteraard blijft…

Rechtenvrije foto waarop iemand een vaccinatie krijgt toegediend.
Meningokokken B- vaccinatie

Er zijn momenteel veel vragen naar de Meningokokken B-vaccinatie. Wij willen u hier dan ook samen met de informatie van het RIVM meer uitleg over geven. Meningokokken B wordt veroorzaakt door een bacterie, de meningokok. Deze bacterie kan bloedvergiftiging of hersenvliesontsteking veroorzaken. Er zijn verschillende typen meningokokken. Meningokokken B komt vooral voor bij kinderen jonger dan 5 jaar. Er is…