Op dit moment zien we een toename van het aantal patiënten dat een verklaring van de huisarts wil.

Wij schrijven als huisarts géén eigen verklaringen en u kunt op de volgende websites terecht om eigen verklaringen te downloaden.

  1. Voor mondkapjes verklaringen: www.vilans.nl U kunt hier een eigenverklaring invullen waarom u geen mondkapje kan dragen.
  2. Voor mantelzorg verklaringen i.v.m. de avondklok www.mantelzorg.nl Mantelzorgers dienen die zelf te downloaden en int e vullen.
  3. Woningen/ gemeente/ huizen: Huisartsen geven geen verklaringen. Wel kunt u als patiënt eventueel een episode lijst krijgen. Voor echte verklaringen dient u als patiënt een onafhankelijke arts te raadplegen. Welke dit zijn kunt u vragen bij de instantie waar de verklaring voor nodig is.
  4. Eigen verklaringen CBR: het zegt het al: als patiënt dient u dit zelf in te vullen. Buiten coronatijden doen wij keuringen voor > 75 jaar. Op dit moment moeten alle patiënten een onafhankelijke arts via het CBR zoeken.
  5. Alle andere verklaringen: sportclubs/ school/ etc. ​Dit is niet de taak van huisartsen, wij kunnen u zo nodig een KNMG weigerbriefje overhandigen met uitleg hierover.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.